Naslovna FB Glavna Medvedev: Presretnuti razgovori pokazuju da se Nemačka sprema za rat sa Rusijom

Medvedev: Presretnuti razgovori pokazuju da se Nemačka sprema za rat sa Rusijom

Deputy head of Russia's Security Council and chairman of the United Russia party, Dmitry Medvedev Pool Photo via AP)

MOSKVA – Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev ocenio je danas da presretnuti razgovor oficira Bundesvera o mogućem napadu na Krimski most ukazuje na to da se Nemačka sprema za rat sa Rusijom,

“Pokušaji da se razgovor oficira Bundesvera prikaže kao igrica sa raketama i tenkovima su zlonamerna laž. Nemačka se sprema za rat sa Rusijom”, naveo je on na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, niko ne zna da li su politički vrh Nemačke i sam kancelar Olaf Šolc znali za razgovor nemačkih oficira povodom napada na Krimski most, prenose RIA Novosti.

“Ipak, čak i ako to nisu znali, bilo je mnogo slučajeva u istoriji da je vojska sama odlučivala da započne ratove ili je stimulisala takve inicijative”, smatra on.

Margarita Simonjan, šefica ruskog državnog kanala RT, objavila je u petak audio snimak približno 30-minutnog razgovora, a na kojem se, kako su mediji preneli, čuje kako četiri oficira Bundesvera razgovaraju o tehničkim mogućnostima krstareće rakete Taurus i o tome da li su nemačke krstarće rakete tehnički sposobne da unište Krimski most.

Nemačko Ministarstvo odbrane potvrdilo je autentičnost snimka internog razgovora četvorice oficira Bundesvera, a savezna kancelarija za vojnu kontraobaveštajnu službu pokrenula je sve neophodne mere.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version