Naslovna Bez reklama Modni trendovi za 2024. godinu

Modni trendovi za 2024. godinu

Ne menjaju se samo godine već i trendovi u njima. Nesumnjivo je da su stil i moda jedan od visoko pozicioniranih stvari u životu svakog čoveka. Pored svoje funkcionalne uloge u životu svakog čoveka, mnogi modu uzimaju za jedan od načina da ostave svoj trag ili pak formiraju svoj lični pečat ili stvor svoj odraz.

Iako je zima ove godine malo zakasnila, niske temperature nas i dalje teraju da se oblačimo slojevito, što ostavlja sasvim dovoljno prostora za stvaranje kombinacija na koje do sada niste navikli. Prelazak iz sesozone 2023 u sezonu 2024 truckava je vožnja, makar kada je moda u pitanju. Stoga, kakvi vas to modni trendovi očekuju, otkrijte u tekstu koji sledi, mi garantujemo za ovih pet, a koji su vaš izbor?

Vladavina burgundi crvene boje

Ova nijansa se u modni i kozmetički svet uvukla neprimetno, prvo kroz manikir, a onda lagano zauzela i modnu scenu. Nije ni čudo kada ova boja čini da svaki vaš autfit izgleda luksuzmo, a moramo priznati da svako od nas teži nekom tihom luksuzu. Stoga, ako imate bilo kakvu dilemu u vezi sa ovom bojom, prihvatite izazov. Torba u bordo boji, kožne čizme, džemper, haljina ili čak čarape osvežiće vaš autfit. Bez obzira da li želite da stvorite kontrast, postignete svedenost ili naglasite neki odevni komad, baš kao i sa crnom bojom, ne možete da pogrešite.

Mnogi dizajnerski brendovi prepoznli su potencijal burgundi crvene pa su skrojili kolekcije u kojima je akcenat upravo na ovoj boji. Međutim, nisu samo luksuzni brendovi odlučili da uvrste ovu boju u svoju paletu. Komade u burgundi crvenoj boji možete pronaći i u šoping centru gde su LC Waikiki, Sinsay ili Terranova style sastavni deo modnog asortimana.

Razigrane tufnice: Zašto da ne?

Sezona 2023 bila je u znaku tufnica, i čini se da ćemo ovaj trend viđati i tokom 2024. godine. Ono što ovaj dezen izdvaja od većine drugih jeste njegov vanvremenski duh. Ono što možda ne bi očekivali od dezena kao što su tufnice jeste da sa sobom nose dozu elegancije, upravo zbog njihove razigrane prirode, ali donoseći jedan ovakav zaključak napravili bi modnu grešku. U momentima kada želite da budete elegantni i ostavite utisak svojom pojavom, onda su polka tufne idealan izbor. Polka tufne su velike i odaju smelost, sićušne da teško možete i da ih primetite, upečatljive ili ćutljive. Ovo je zasigurno dezen za svakoga, dezen koji ne poznaje polove, uzraste, društvene klase… Tufne ostavljaju utisak kakav želite-neprolazan.

Vreme je da pokažete svoju ženstvenost kroz pahuljasti dezen

Modna sezona za 2024. godinu prepuna je raznolikosti, i svakako da su modeli na pistama ponijeli komade koji će odgovarati svakom ukusu. Trend koji oslikava prefinjenu ženstvenost jeste pahuljasti dezen čiji je cilj da prikaže nežnost i lepršavost. Istini za volju, ovi komadi su izrađeni tehnikama koje su malo sofisticiranije od seckanja pahuljica od papira koje smo mi kao deca pravili. Moramo priznati da su ove sezone nadmašili sami sebe uvodeći na modne piste modele izrađene od čipke, rupučastog veza i koristeći broderie anglaise tehniku. S ciljem da zadovoljimo našu radoznalost, otkrili smo da je broderie anglaise tehnika kojom se na platnu rade rupice različitih oblika nakon čega se obrubljuju koncem što stvara oblik pahuljice.

Na modelima koji su predstavljali kolekciju za 2024. godimu uvideli smo nekoliko kombinacija koje su na sebi imale pahuljasti dezen na prednjem delu ili je čak bio izvezen na prozirnom materijalu.

Zbogom zlatnim detaljima

Zlato? Zbogom. Jedan od najupečatljivijih trendova za ovu godinu jeste povratak srebra i srebrenih detalja na velika vrata. Mnogi stilisti predviđaju da će srebro biti jedan od najvećih trendova kada je nakit u pitanju. Međutim, kada je srebro i srebreni detalji u pitanju, možete se opredeliti za kapute, pantalone i haljine koji na sebi imaju hromirane detalje, ali svakako da je nakit najbolji način da podignete svoj stil i uključite metalik trend.

Maksi suknje čvrstog kroja

Sigurno da je svaki šoping centar koji ste posetili tokom prošle godine bio u znaku svilenih slip, kargo i širokih suknji. Ali, kao i svakoj, i ovoj eri je došao kraj. Sezona 2024 je rezervidana za maksi suknje čvrstog kroja koje vašoj silueti daju definisan oblik, prikrivaju nesavršenosti i daju suptilnu dozu elegancije.

U 2024. godini vas očekuje obilje trendova koji će se jednostavno uklopiti u svaki stil. S druge strane, slepo praćenje trendova može naruštiti vaš lični stil. Budite pametni kada su trendovi u pitanju i pratite samo one koji doprinose vašoj autentičnsti.

Exit mobile version