NOVI PAZAR – Predsednik Skupštine grada Novog Pazara Samir Lekić zakazao je sednicu za 13. mart i najavio imenovanja novih direktora preduzeća i ustanova.

Kako je Lekić najavio na narednom zasedanju lokalnog parlamenta za direktora novopazarske Direkcije za izgradnju i uređenje gradskog i građevinskog zemljišta biće imenovan Berin Ljajić.

Za to mesto ga, kako je objasnio, kandiduje bogato iskustvo stečeno u gradskom pravobranilaštvu. Ljajić je završio pravni fakultet u Beogradu i, kako je rekao Lekić, referencama koje je dao na poslovima koje je do sada obavljao, i uz moralne kvalitete koje poseduje, optimista je po pitanju rezultata koje će Ljajić postići.

Skupština će imenovati i novog direktora Centra za socijalni rad i novo kadrovsko rešenje je Mirza Bektović, a Kancelariju za mlade vodiće Tarik Rupić.

Lekić je kazao da će se u aktuelnom mandatu nastojati da svaka skupštinska odluka bude zakonski potkrepljena, takođe i podzakonskim aktima i pravilnicima koji uređuju rad Skupštine.

Lekić je podsetio i da je u proteklih nekoliko meseci protiv organa lokalne samouprave i Izborne komisije podneto na desetine tužbi, te da su sve odbijene od strane Višeg suda.

U toku je sudski proces koji se odnosi na zakonitost konstitutivne sednice kada je, između ostalog, i imanovano skupštinsko rukovodstvo. Lekić je kazao da očekuje da se taj proces ovih dana okonča.

Kod Ministartsva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Novi Pazar je aplicirao za uvođenje kompletnog sistema elektronske skupštine, koja je za sada u Novom Pazaru delimično uvedena.

To će, kazao je Lekić, osim odbornicima, olakšati u značajnoj meri i medijima s obzirom da lokalna samouprava Novog Pazara veliku važnost pridaje transparentnosti u radu, što je, kazao je Lekić potvrđeno i priznanjem na tom polju.

Na taj način zaokružiće se sistem glasanja, obraćanja odbornika, evidenciji odluka, te svih ostalih elemenata. Sistem bi trebao da zaživi u narednih par meseci, kazao je predsednik Skupštine grada Novog Pazara Samir Lekić.

Indeksonline