Počelo je drugo zasedanje Skupštine grada Novog Pazara.

Na dnevnom redu pred odbornicima je 26 ranije utvrđenih predloga, među kojima imenovanje vršilaca dužnosti nekoliko preduzeća i ustanova u Novom Pazaru, kao i postavljenju zamenika Gradskog pravobranioca grada Novog Pazara.

Predsednik Skupštine Samir Lekić kazao je da je pre nekoliko dana završen sudski proces na žalbu koju je uložio Građanski pokret Sandžaka, a tiče se odluka sa konstiututivne sednice. Sud je odbio žalbu kao u potpunosti neosnovanu.

Podsetimo, predsednik Skupštine Samir Lekić ranije je na konferenciji za novinare najavio je da će za direktora novopazarske Direkcije za izgradnju i uređenje gradskog i građevinskog zemljišta biti imenovan Berin Ljajić, Centra za socijalni rad Mirza Bektović i Kancelarije za mlade Tarik Rupić.

Ljajić je završio pravni fakultet u Beogradu i, kako je rekao Lekić, referencama koje je dao na poslovima koje je do sada obavljao, i uz moralne kvalitete koje poseduje, optimista je po pitanju rezultata koje će Ljajić postići.

Lekić je najavio i da će ceo proces vođenja skupštine biti digitalizovan uvođenjem kompletnog sistema elektronske skupštine, primenom novih tegnologija, zahvaljujući sredstvima odobrenim kroz projekat koje finansira Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Zasedanje lokalnog parlamenta prvobitno je zakazano za 13. mart. Odloženo je zbog smrti člana porodice predsednika Skupštine Samira Lekića.