BOR – Nakon što je policija utvrdila da se nestala devojčica Danka Ilić ne nalazi na 10 kvadratnih kilometara koji su pretraživani tokom jučerašnjeg i današnjeg dana u mestu Banjsko Polje kod Bora, potraga za devojčicom će se nastaviti operativnim putem.

Kako javlja Tanjugov izveštač sa terena, policija je utvrdila da ona nije u tom rejonu i dalje se nastavlja sa operativnim radom, odnosno prelazi se na operativnu pretragu.

Kako saznaje Tanjug, otac do sada nije išao na poligraf, dok je od majke uzet mobilni telefon na veštačenje.

“Tako se radi kada su ovakvi slučajevi u pitanju, mora da se ispitaju svi njihovi kontakti, da li su možda u sve ovo umešane neke treće osobe, za koje roditelji nisu znali. Ili nisu bili svesni uopšte tuđih planova, tako da će istraga ići i dalje. Naravno, radiće se na tome dok se ne otkrije gde je nestala devojčica i uopšte da li je nestala, da li je oteta i šta se dogodilo sa njom”, javlja Tanjugov izveštač sa terena.

Teren na kome se vršila potraga je obišao i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Tokom proteklih 27 sati, u potrazi za Dankom Ilić, čiji je nestanak prijavljen u utorak, učestvovalo je više od 500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova – Žandarmerija, policija opšte nadležnosti, Uprava kriminalističke policije, Uprava za tehniku, Helikopterska jedinica, Sektor za vanredne situacije, Uprava saobraćajne policije, Policijska uprava u Boru, kao i Gorska služba spasavanja i članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva.

indeksonline.rs/Tanjug