MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je danas da je Ukrajina pokušala da poremeti izborni proces tako što je gađala civline mete u Rusiji i koristila posredničke naoružane grupe u neuspelom pokušaju da se probije kroz rusku granicu, preneo je Rojters.

“Takva zlodela neće proći nekažnjeno. Rusi će sa još većim jedinstvom odgovoriti na pokušaje provokacija”, rekao je Putin na sastanku sa članovima Saveta bezbednosti, prenela je RIA Novosti.

Ruski šef države je istakao da su “predstavnici kijevskog režima izvršili niz sabotažnih i terorističkih napada u pograničnim regionima Rusije” i da je ruska protivvazdušna odbrana uništila oko 95 odsto neprijateljskih projektila i granata.

“Siguran sam da će naš narod, narod Rusije, na ovo odgovoriti sa još većim jedinstvom. Koga su odlučili da zastraše? Ruski narod? Multinacionalnu Rusiju? Ovo se nikada nije dogodilo, a siguran sam da će više neće dogoditi”, istakao je Putin.

Ruski mediji preneli su danas da je bilo napada ukrajinskih snaga na nekoliko biračkih mesta u Hersonskoj oblasti.

U novim regionima Rusije, Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici, Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti prvi put se glasa na predsedničkim izborima, navodi RIA.

Glasanje za predsedničke izbore u Rusiji počelo je danas i trajaće do 17. marta. Za mesto šefa države bore se četiri kandidata – Leonid Slucki, Nikolaj Haritonov, Vladislav Davankov i Vladimir Putin.

indeksonline.rs/Tanjug