Naslovna Sport Španski teniser Rafael Nadal odustao od nastupa u Indijan Velsu

Španski teniser Rafael Nadal odustao od nastupa u Indijan Velsu

(AP Photo/Mark Baker, File)

INDIJAN VELS – Španski teniser Rafael Nadal saopštio je jutros da se povlači sa Mastersa u Indijan Velsu.

“Sa velikom tugom moram da se povučem sa neverovatnog turnira. Svi znaju koliko volim ovo mesto i koliko volim da igram u Indijan Velsu. To je jedan od razloga zašto sam ranije došao u Indijan Vels, jer sam želeo da se spremim za ovaj turnir”, napisao je Nadal na društvenoj mreži Iks (X).

Španski teniser je tri puta u karijeri osvojio Masters u Indijan Velsu.

“Naporno sam radio i vežbao, prošao sam test ovog vikenda (egzibicioni meč protiv Karlosa Alkaraza), ali nisam spreman da igram na najvišem nivou na ovako važnom turniru. To nije bila laka odluka, ali ne mogu da zavaravam ni sebe ni hiljade navijača. Nedostajaćete mi, siguran sam da će biti sjajan turnir”, naveo je Nadal.

Španski teniser je sutra trebalo da igra u prvom kolu Indijan Velsa sa Milošem Raonićem iz Kanade. Nadala će u glavnom žrebu da zameni Indijac Samit Nagal.

Nadal (37) je pre četiri dana u Las Vegasu poražen u egzibicionom meču od Karlosa Alkaraza 6:3, 4:6, 12:14.

Nadal, koji je u karijeri osvojio 22 grend slem trofeja, propustio je skoro celu prošlu sezonu zbog povrede kuka koja je zahtevala operaciju.

On se vratio na teren početkom ove godine i odigrao tri meča na ATP turniru u Brizbejnu, ali se potom povukao sa Australijan opena zbog povrede mišića.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version