BEOGRAD – U Višem sudu u Beogradu danas je ispitivanjem Vladimira Kecmanovića, ocu dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio 10 ljudi, nastavljeno suđenje njemu i njegovoj supruzi MIljani Kecmanović.

Sudija i postupajući tužilac su danas završili sa postavljanjem pitanja Kecmanoviću, a punomoćnici oštećenih i oštećeni bi trebalo da ga ispituju 1.aprila kada je nastavak suđenja.

Kako Tanjug saznaje, Kecmanović je rekao da neće odgovarati na pitanja punomoćnika oštećenih.

Pitanja su mu danas postavljali Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva Nenad Stefanović i postupajući tužilac Ivan Jevtić.

Kecmanović je na jučerašnjem suđenju izneo detaljnu odbranu, negirajući krivicu.

Nakon odbrane prvooptuženog slede i iznošenje odbrane Miljane Kecmanović, a zatim i instruktora i vlasnika streljane.

Optužena Miljana Kecmanović u sud je došla sa slobode u pratnji svojih advokata, dok je njen suprug u pritvoru od 3. maja prošle godine.

Kecmanović od početka suđenja negira krivicu za delo za koje se tereti, teško delo protiv opšte sigurnosti.

U sudnici Višeg suda u Beogradu danas će biti prisutni i roditelji ubijene dece, jer je Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo od ispitivanja roditelja ubijene dece kako bi im omogućilo da budu prisutni na suđenju kada optuženi budu iznosili odbranu i kako bi mogli da postavljaju pitanja.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Pored Kecmanovića optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletni K.K. učio da puca.

Otac dečaka, optužen je da je izvršio krivično delo – teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak K.K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

indeksonline.rs/Tanjug