Minimalistički, neutralno i elehantno. Dve reči kao da su u potpunosti promenile tok savremene mode – “tihi luksuz”. Ovaj trend priča sam za sebe, odeća koja izgleda skupo, bez obzira na cenu, i koja odaje utisak jednostavnosti i otmenosti. Tihi luksuz i skromnost imaju za cilj da stvori zanimljiv izraz kroz krojeve i oštro se ograđuje od suviše naglašenih i dominantnih odraza brenda, kao sto su prenaglašeni logotipi i dobro poznate šare. Trend tihog luksuza i skromnosti, koji odaju “old money” vibracije debitovale su mnoge modne ikone širom sveta i u potpunosti potisnule stil “pokazivanja”. Prema istraživanjima modnih analitičara, tuhi luksuz i skromna moda će biti najjače struje koje će izmeniti modnu industriju za ovu godinu. Moda se menja, tako i “glasni” trendovi lagano prolaze i ulazimo u eru mirnijeg stila. Zato vam nudimo nekoliko saveta kako da vi prilagodite svoj stil ovom trendu.

Šta je zapravo skromna moda?

Skromna moda je u proteklih nekoliko godina napravila veliki preokret kada je modna industrija u pitanju. Modna industrija je osetila moć skromne mode i tihog luksuza u svakom aspektu, a naročito kada je udeo ove mode u pitanju. Na neki način, skromna moda je mladim ženama dala mogućnost da izraze svoju lepotu na nenametljiv način, a da, i pokažu svoju harizmu pre nego što lepota bude primećena. Elegantno sakrivene siluete nemaju stil kao kompromis jer elegancija je kroz skromnu mofu izražena naglašavajući novi izvor samopuzdanja – minimalno pokazivanje kože.

Duh saveremenog stila

Žene izgledaju najlepše kada svoju odevnu kombinaciju nose sa potpunim samopouzdanjem. Upravo, ovu mogućnost vam nudi skromna moda. Inspirisani jednostavnošću i mirnom paletom boja Terranova style brenda i urbanom elegancijom komada is Sinsay butika slobodno možemo zaključiti da žene upotpunjuju svoj karakter stvarajući sopstveni stil. Za dame koje prate ovakve trendive, skromna moda je svojevrsni i jedinstveni modni pečat.

Urbana svedenost

Trenutna skromna moda je šik i otmena, moderna i elegantna u isto vreme. Stoga, ljubiteljke skromne mode nemaju prostora da se osećaju izdvojeno i odbačeno zbog toga što njihova pojava odiše jednostavnošću. Konceptualne radnje inspirisane skromnošću kao što je Queen Store zasnovane su na skromnoj modi. Upravo ovaj concept store nas je uverio u tvrdnju da se “tihi luksuz” postiže nenametljivošću. Univerzalni modeli izrađeni od luksuznih materijala, različitih tekstura, krojevi zanimljivih proporcija i mirnije boje navode na primenjivanje pravila gde se različitosti kombinuju za postizanje trajnog modnog odraza.

Tiho osnaživanje

Koncept tihog luksuza i skromne mode je dublji od samo dobrog stila. Naime, jedan od ciljeva ovog modnog pokreta jeste da osnaži žene reflektujući njihovu lepotu bez da odeća odvlači pažnju. Princip u ovom modnom pravcu jeste “manje je više” gde je minimalizam, lišenost glasnih obeležja brenda i prefinjena estetika u mirnim bojama glavni prioritet. Skromnost, jednostavnost i neupadljivost je u modi.

Skromna moda je postigla svoj cilj gde mlade žene koriste upravo ovu modnu struju kao način da izađu iz uvreženih normi. Postepeno, ova moda je izlazi iz okvira konvencionalnog i postaje glas žena koje same stvaraju svoj stil, bez pritiska i izvan trendova.