Naslovna srbija Beograd Tužilaštvo odredilo zadržavanje mehaničaru autobusa čiji je točak usmrtio ženu

Tužilaštvo odredilo zadržavanje mehaničaru autobusa čiji je točak usmrtio ženu

BEOGRAD – Po nalogu dežurnog javnog tužioca određeno je zadržavanje I.R. odgovornog lica za pregled vozila – mehaničara u preduzeću za saobraćaj “Banbus doo”, čijem autobusu je otpao točak koji je usmrtio ženu, saopštilo je danas Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Kako je navedeno, I.R. je bilo zadužen za dnevni pregled vozila, a zadržavanje u tejanju od 48 sati mu je određeno zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

On će u tom roku biti saslušan u svojstvu osumnjičenog , a u zavisnosti od njegove odbrane biće doneta odluka da li će tužilaštvo podneti predlog za određivanje pritvora.

U Ulici Bulevar Oslobođenja, na autobusu koji je saobraćao na liniji 78, privatnog autoprevoznika “Banbus doo”, juče je otpao zadnji levi točak i povredio dve žene, od kojih je jedna danas podlegla povredama.

Tužilaštvo je saopšilo da je na lice mesta odmah izašao dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, radi uviđaja i izvođenja drugih dokaza, a kako bi se utvrdio tačan uzrok nezgode.

Dežurni javni tužilac je u toku uviđaja dao nalog da na lice mesta odmah izađe veštak, kao i nalog da se vozač koji je kritičnom prilikom upravljao autobusom odmah alkotestira i odveze na Urgentni centar radi analize krvi.

Tužilac je dao naloig i da svi povređeni budu odvezeni na Urgentni centar radi pružanja lekarske pomoći i utvrđivanja vrste i težine povreda, kao i da se izuzmu snimci sa nadzornih kamera i fiksiraju svi drugi dokazi na licu mesta.

U daljem toku dokaznog postupka tužilaštvo će izvršiti sve potrebne provere i izvesti raspoložive dokaze, dati nalog da se odrade potrebna veštačenja, ispitati oštećene i eventualne svedoke očevice, te će u najkraćem roku biti doneta odluka o daljem postupanju, navodi se u saopštenju.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version