Naslovna srbija Beograd Vučić: Moramo pet puta da uvećamo proizvodnju raketa u narednih pet godina

Vučić: Moramo pet puta da uvećamo proizvodnju raketa u narednih pet godina

VideoPlus

BEOGRAD – Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Vojnotehničkom institutu da će domaće fabrike namenske industrije morati pet puta da povećaju proizvodnju raketa u narednih pet godina.

Na pitanje novinara koliko je pojačana proizvodnja u svakoj našoj fabrici namenske, predstavnici Ministarstva odbrane rekli su da je povećanje veliko i da iznosi između 50 i 500 odsto u zavisnosti od toga šta proizvode, kao i da je proizvodnja, na primer, raketa povećana za 500 odsto..

Vučić je rekao da ćemo na to povećanje u proizvodnji raketa od 500 odsto, morati da povećamo još 500 odsto.

“Još pet puta ćemo morati da povećemo u narednih pet godina. I za to se koriste 300 miliona evra koje smo već dali”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao, tokom obilaska “strele” i “igle” da smo sve to za vreme prethodne vlasti uništavali.

“Dobijete 156 dolara da to bude uništeno. I mi smo to tako sve uništavali. Sve smo uništavali dok nisam postao ministar odbrane, onda smo sve počeli da zaustavljamo i da polako obnavljamo”, naveo je Vučić.

Naglasio je da su jednokratni ručni raketni bacači najzgodniji za upotrebu, jer zahtevaju obuku za rukovanje od samo pola sata ili sat, a mogu da pogode tenk ili druga oklopna vozila.

“Mi smo to skoro sve sklonili, bacili, uništili, a sada opet imamo desetine hiljada komada. Oni su namerno i u dogovoru sa strancima uništavali našu armiju. Uključujući ‘strele’ i ‘igle’. Hiljade strela smo mi uništili. Za gušu bih ih uhvatio danas da mogu, da imam zakonsko pravo, samo zbog toga što su svoju zemlju razarali, a ne možete ništa”, rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da Srbija mora da se naoružava kako bi ostala netaknuta i odvratila svakog neprijatelja.

“Nismo rekli za mnogo novca koji smo uložili, to je deo vojne tajne, ali kako se svi u Evropi naoružavaju mi moramo mnogo više, da bismo mogli da ostanemo netaknuti i odvratimo agresora. Imamo da uradimo još mnogo, nikada nismo do kraja zadovoljni, ali naša vojska u odnosu na onu od pre 10 godina….nije moguće ni porediti”, rekao je predsednik.

Indeksonline/Tanjug

Exit mobile version