BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da razgovori o kandidatu za predsednika vlade teku, da će u ponedeljak razgovarati sa predstavnicima Socijalističke partije Srbije i liste Srbija ne sme da stane, te da očekuje da će ga tada obavestiti da imaju većinu i da će moći da obaveste javnost ko bi trebalo da bude novi mandatar za sastav vlade.

“Do sada nisam čuo ko bi trebalo da bude mandatar, ja očekujem od onih koji tvore većinu, da me u ponedeljak obaveste da većinu imaju, a onda i da javnost obaveste o tome ko bi trebalo da bude novi mandatar za sastav vlade”, rekao je Vučić.

Prethodno je rekao da je u skladu sa Ustavom uputio poziv za razgovore o kandidatu za predsednika vlade predstavnicima 10 izbornih lista, do sada je obavio pet i obaviće još dva, sa SPS i listom “Srbija ne sme da stane”, u ponedeljak. Tri liste – lista Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina, baš kao i prošli put, nije želela da dođe na razgovore, kao ni predstavnici liste Nove Demokratske stranke Srbije i liste Srbije protiv nasilja, koji su već u javnosti rekli da neće da se pojave.

indeksonline.rs/Tanjug