BEOGRAD – Šef poslaničke grupe Narodni pokret Srbije Miroslav Aleksić izjavio je danas da će se šest opozicionih političkih organizacija izaći na beogradske izbore i lokalne izbore u Srbiji na listi pod sloganom “Biram borbu”.

Na konferenciji za medije u holu Skupštine Srbije ALEKSIĆ je rekao da je opozicija tražila tri zahteva koji su ispunjeni, a to je da se formira komisija koja će kontrolisati birački spisak, ravnomernu zastupljenost na javnom servisu i da se svi izbore održe u isto vreme.

On je rekao da su odlučili da ne predaju bez borbe nijednu opštinu ni grad u Srbiji, svesni situacije u kojoj se nalaze i kako je rekao, “uzurpacije institucija” od strane vlasti.

Aleksić je istakao da će danas Skupština Srbije usvojiti zakon koji je opozicija inicirala, a koji će omogućiti da se održe svi izbori u isto vreme.

“Već sutra imamo sastanak za formiranje komisije za birački spisak i za medije. Razgovaraćemo sam još nekim akterima u političkoj borbi. Ne razumem odluku da se ne izađe na izbore u Beogradu, a da se izađe na lokalnim izborima u Srbiji”, rekao je Aleksić.

On je dodao da je i na prošlim izborima, u teškim uslovima, opozicija pobedila u šest opština u Beogradu, a u Srbiji ostvareni rezultati od preko 60 odsta.

Buduću koaliciju činiće Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Novo lice Srbije.

indeksonline.rs/Tanjug