BEOGRAD – Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je današnji sastanak vlasti i opozicije o izbornim uslovima bio najbolji do sada, ali da dogovor nije postignut jer se, kako je rekla, sve svelo na datum izbora.

“U smislu konstruktivnosti, razmene argumenata, ovaj sastanak je bio daleko najbolji do sada. Jako dobar sastanak i ja mislim da bi se ponosio svaki parlament na svetu. Mislim da je to taj ton i to ponašanje koje mi dugujemo građanima”, rekla je Brnabić.

Ona je potom objasnil da dogovor nije postignut zato što se sve svelo na razgovore o datumima.

“Bilo je nešto više na ovom sastanku razgovora o izbornim uslovima, ali konačno je ultimativno postavljen datum. Ne birački spisak, ne ODIHR preporuke, da li treba da se implementiraju pre ili kasnije…”, rekla je Brnabić.

Ponovila je da će se formirati radna tela za primenu ODIHR preporuka i za vršenje uvida, kontrole, nadzora i revizije biračkog spiska.

Inače, početak konferencije za novinare je obeležio manji incident koji je izazvao poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta koji nije učestvovao u dijalogu vlasti i opozicije.

Jovanović je prišao Ani Brnabić koja se spremala da započne konferenciju za novinare i dobacivao, a Brnabić se “zahvalila” na performansu i dodala da je ovo još jedan pokazatelj kako neki od njih zamišljaju dijalog.

“Čovek dođe, iako se ni na jedan razgovor nije odazvao, ni na jednom sastanku se nije pojavio, dođe ovde kaže šta ima, optuži za različite gluposti, a sve što je izgovorio su laži, pokupi se i ode. Ne sasluša odgovor, ne zanima ga razgovor. Šta da radite – sramota je u tome je što pripada grupi koja sebe zove ‘Srbija protiv nasilja'”, rekla je Brnabić.

indeksonline.rs/Tanjug