BEOGRAD – Ministar spoljnih poslova i lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je večeras da kada jedna stranka procenjuje da ima izglede na izborima onda ih ne bojkotuje ili sprečava, a kada to čini znači da nema kapacitet da pobedi, što je, kako je naveo, slučaj sa sadašnjom opozicijom u Srbiji.

Najvažnije državne i nacionalne stranke nisu nikada bojkotovale izbore, a to je uvek bila politička greška bojkotovati izbore, rekao je Dačić za TV Pink.

Dačić je naglasio da nema ništa od toga da opozicija nasilno spreči beogradske izbore 2. juna.

Prema njegovim rečima, da opozicija ima snagu učestvovala bi na izborima.

Dačić je naveo da je bio u opoziciji dve tri godine jer je shvatio, kako je naveo, da je to glupo i naporno.

“Ja sigurno kao ministar spoljnih poslova osluškujem šta međunarodna zajednica govori o Srbiji. To je normalno. Ali ja još nisam čuo ni od jednog međunarodnog relevantnog faktora da sada neko dođe i kaže da opozicija ima pravo”, naveo je Dačić.

“Slušajte, oni nemaju snage da izaberu predstavnike biračkih odbora širom Srbije, a kamoli da organizuju aktivno sprečavanje izbora”, naveo je Dačić.

Dačić je istakao da nikome nije cilj da sada neko ne učestvuje na izborima, već da treba da učestvuju kako sutra ne bi rekli da su izgubili zato što nisu učestvovali.

Dačić je istakao da DOS nije pominjao nikakve uslove kada je rušio Miloševiča, kao i da sadašnja opozicija nema nikave šanse na izborima.

Dačić se prisetio kako mu je 1992. godine akademik Nikola Milošević na okruglom stolu vlasti i opozicije rekao da ne postoje uslovi pod kojima bi opozicija izašla na izbore.

SPS, Jedinstvena Srbija i Zeleni prvi put su u koaliciji i 4.100 potpisa su prikupili u svojim odborima, rekao je Dačić.

indeksonline.rs/Tanjug