Naslovna Sport Fudbal Duljaj: Za nas je svaka utakmica derbi, bez obzira na ime protivnika

Duljaj: Za nas je svaka utakmica derbi, bez obzira na ime protivnika

Beograd, 20. decembra 2023.- Trener FK Partizan Igor Duljaj na utakmici 171. veèitog derbija izmeðu fudbalera Partizana i Crvene zvezde na stadionu u Humskoj. FOTO TANJUG/ MARKO ÐOKOVIÆ/ nr

BEOGRAD – Trener fudbalera Partuzana Igor Duljaj izjavio je na konferenciji za medije pred meč sa Novim Pazarom da je, bez obzira na ime protivnika, za njegov tim svaka utakmica derbi.

Fudbaleri Partizana sutra od 20 časova dočekuju ekipu Novog Pazara u utakmici 29. kola Superlige Srbije.

“Za nas je svaka utakmica derbi, bez obzira na ime protivnika. Mi ulazimo u ovu utakmicu sa malo više optimizma, zbog načina na koji smo došli do pobede na Voždovcu. To je mnogo značilo igračima. Pokazali smo karakter i da se nikada ne predajemo i osvojili smo tri važna boda. Tako da ovu utakmicu dočekujemo u pozitivnoj atmosferi. Klub je izašao u susret i obezbedio besplatan ulaz, igra se u 20.00 časova uveče i želeo bih da sutra bude što više naših navijača jer se ponovo pokazalo koliko su nam potrebni. Imam jednu želju, ne znam da li će mi se ostvariti, a to je da kada igrači Partizana postignu gol jednom otrče ka našem jugu”, istakao je Duljaj.

Dodaje da protivnik u sastavu ima kvalitetne pojedince.

“U Novom Pazaru ima mnogo igrača koji su igrali u Partizanu. Došao je nov trener i uvek kada dođe do smene na klupi dođe do određene reakcije tima, igrači žele da se dokažu novom šefu. Tu je dosta bivših igrača Partizana, Ljajić, Suma, Bojat, Petković, Momčilović. Ekipa koja se bori za plej-of, imaju svoje ambicije, ali mi imamo cilj da na svom terenu osvojimo tri boda”, rekao je Duljaj i dodao da je trenerima u Srbiji potreban kontinuitet i stabilnost.

“Teško je u mesec dana uigrati tim i ostvariti rezultate. Kada sam ja u pitanju, još od Slovenije su postojale indicije da mi se tražila zamena. Generalni direktor je imao veliki pritisak da se ja smenim. U tom slučaju mene je zaštitilo moje ime i trag koji sam ostavio kao igrač Parizana. Da toga nije bilo ja bih bio smenjen još nakon priprema. Tako da, uvek treba da stanete iza trenera ako ste ga doveli i verujete u njega. Naravno ukoliko to ne ide u željenom pravcu svaki trener oseti kada treba da ode. Ali kažem, kao i timu i treneru je potreban kontinuitet”, zaključio je Duljaj.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version