MONTE KARLO – Grčki teniser Stefanos Cicipas prvi je finalista mastersa u Monte Karlu pošto je posle velike borbe pobedio Italijana Janika Sinera rezultatom 2:1 (6:4, 3:6, 6:4) za dva sata i 39 minuta.

Cicipas je osvojio prvi set pošto je napravio jedan brejk, a nijednom nije dozvolio Sineru da mu oduzme servis. U drugom setu viđena je obrnuta situacija, Siner je čuvao svoj servis i napravio jedan brejk za izjednačenje i uvođenje meča u odlučujući set.

Već na startu trećeg seta Siner je napravio brejk, a kod vođstva 3:2 drastično je oštećen jer su sudije pogrešile na njegovu brejk loptu za vođstvo 4:2. Kod rezultata 4:3 Siner je zatražio medicinski tajm-aut zbog bola u nozi, a po povratku Italijana na teren Cicipas je iskoristio tek petu brejk loptu u gemu i tako se vratio u meč. Zatim je potvrdio brejk osvajanjem servisa i onda na servis Sinera iskoristio prvu meč loptu za plasman u finale.

Cicipas će u sutrašnjem finalu igrati protiv pobednika meča između srpskog tenisera Novaka Đokovića i norveškog tenisera Kaspera Ruda.

indeksonline.rs/Tanjug