Jošanicu će do kraja sezone i kroz verovatno brojne peripetije na putu ka opstanku u društvu srpskoligaša voditi Izet Ljajić. Dugogodišnji pomoćni trener u superligašu Novom Pazaru i u jednom periodu glavni poslednji posao imao je krajem godine u prvoligašu Radničkom (Novi Beograd)

Ljajić je nekoliko puta bio na klupi ,,žutih“, ali uvek je to bilo u zonskim rangovima, tako da će mu ovo biti prvi put da vodi Jošanicu u trećem rangu. Za ,,žute“ ga veže i jedna od najlepših trenerskih uspomena, 2001. godine Ljajić je drugi po renomeu gradski klub prvi put u njegovoj istoriji uveo među srpskoligaše.

Posle nedavnog poraza od Zlatibora na domaćem terenu Jošanica je ostala bez trenera Staniše Sretenovića, pa je tim u prošlom kolu u odličnom izdanju u Ljubiću vodio sportski direktor Kenan Kolašinac. Novopazarci su nesrećno izgubili (2:3), a Kolašinac je, kao što je i obećao, samo privremeno obavljao dužnost prvog trenera. Ljajić i Kolašinac, prijatelji i saigrači iz vremena Novog Pazara poslednji put su sarađivala pre tri godine u superligašu Novom Pazaru. Odluku da se prihvati nimalo jednostavnog zadatka Ljajić je doneo samo iz jednog razloga:

– Isključivo zbog Kenana Kolašinca prihvatio sam se posla. Da je situacija dobra ova uloga ne bi meni ni pripala. U svakom slučaju, izazov je veliki i ne plašim se, učiniću sve što je u domenu mojih moći da podignem ekipu u neizvesnoj borbi za opstanak. Da ne verujem da ćemo uspeti ne bih ni pomislio da donesem ovakvu odluku.

Izet Ljajić će ,,žute“ voditi već u subotu u Podunavcima protiv Reala.

zurnal.rs/indeksonline.rs