BEOGRAD – U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Vladimiru Kecmanoviću, ocu dečaka koji je u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet učenika i čuvara te škole.

Kecmanović je danas odgovarao na pitanja odbrane i oštećenih, odnosno članova porodice ubijenih, rekla je njegov advokat Irina Borović.

Na sledećem ročištu zakazanom za 15. maj, odbranu bi trebalo da iznese i njegova supruga Miljana Kecmanović.

Kecmanović je prethodno izneo odbranu i odgovarao na pitanja suda i tužilaštva, dok je najavio da na pitanja punomoćnika oštećenih neće odgovarati i juče počeo da odgovara na pitanja oštećenih, odnosno članova porodice ubijenih.

On od početka suđenja negira krivicu za delo za koje se tereti, teško delo protiv opšte sigurnosti.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Pored Kecmanovića, optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, njegov maloletni sin K.K. učio da puca.

Otac dečaka optužen je da je izvršio krivično delo – teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak K.K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na učenike njegove škole iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

indeksonline.rs/Tanjug