NOVI PAZAR – Fudbaleri Novog Pazara i Radničkog iz Niša remizirali su 2:2 u meču poslednjeg kola “regularnog” dela Super lige Srbije.

Gledali smo ovog popodneva izuzetno uzbudljivu utakmicu kraj Jošanice, po dva gola na obe strane i po jedan jedanaesterac. Na kraju su obe ekipe zaslužile po bod.

Tako je Novi Pazar u plej-aut ulazi sa devetog mesta i ima 36 bodova, dok će Radnički startnu poziciju saznati do kraja dana kada se odigraju preostali susreti. Nišlije su trenutno desete sa 33 boda.

Igrao se osmi minut kada je Dele ukrao loptu i pretrčao neodlučnog beka Pazaraca Bojata, te uposlio StevanaVukića kome nije bilo teško da iz peterca zatrese mrežu domaćina za vođstvo Nišlija.

Kolosalnu šansu za izjednačenje Pazar je propustio u 15. minutu. Petković je proigrao usamljenog Ljajića na drugoj stativi, a najbolji igrač domaćini promašio „nemoguće“ iz neposredne blizine.

Bolja igra se Pazarcima isplatila u 31. minutu kada su domaći izveli sjajan napad. Iskusni tanem Ščepović-Ljajić odigrao je dupli pas, a mladi Mihajlo Petković, koji je došao na pozajmicu iz Partizana, samo ubacio loptu u mrežu.

Sjajan je danas bio ofanzivac Radničkog Bami Dele i pravio velike probleme defanzivcima domaćina. Prošao je pored Adešine 48. minutu, a ovaj ga srušio i skrivio jedanaesterac. Dele je preuzeo odgovornost i pogodio sa „bele tačke“.

Delovalo je da će Nišlije odneti bodove iz Pazara, ali je tada na scenu stupio Adem Ljajić, koji je iznudio jedanaesterac, a onda preuzeo odgovornost i pogodio za izjednačenje pet minuta pre kraja susreta.

sportske.net