U duhu solidarnosti tokom svetog meseca ramazana, vlasnik jedne poslastičarnice u Novom Pazaru odlučio je da ponudi besplatne slatkiše sugrađanima.

Osim ovog poklon poslastičarnica je onima koji nemaju mogućnosti tokom celog meseca delila i tradicionalna pića, bozu, limunadu i borovnicu.

Ovaj gest privukao je pažnju i osvojio srca mnogih Novopazaraca i pozdravljaju odluku njihovog sugrađanina Nesata Demirija, koji za vreme praznika svake godine za vreme meseca ramazana poklanja građanima svoje proizvode.

– Za one koji nemaju, naša radnja je uvek otvorena, a želeli smo da našim kolačima počastimo sve građane bez obzira na njihovu materijalnu situaciju. Bila je velika gužva, sve su to naše komšije bilo mi je drago da to učinim. Mesec ramazan je vreme kada treba pokazati humanost razumevanje prema drugima, pa smo tokom celog meseca delili besplatno bozu, borovnicu i limunadu onima koji su slabijeg materijalnog stanja – kaže Demiri.

Stariji su ponosni što ljudi prepoznaju važnost tradicije ramazana.

– Ovo je baš lep gest! I lepo je što imamo ovakve ljude u našoj zajednici, posebno u ovim poslednjim danima ramazana – kaže jedan Novopazarac.

Ramazan je mesec sa posebnim značajem u islamu, a deljenje hrane i darova tokom ovog perioda smatra se dobrim delom i načinom da se podeli radost sa drugima.

Osim poslastičarnice, mnogi pekari u ovom gradu su darovali ramazanske pitice onima koji nisu bili u mogućnosti da ih kupe.

informer