BEOGRAD – U Višem sudu u Beogradu zakazan je početak parničnog postupka protiv Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja dečaka koji je 3. maja prošle godine u školi ubio 10 ljudi, a po tužbi nastavnice istorije koja je tada ranjena.

Pripremno ročište u ovom postupku je zakazano za 24. jun, rekla je za Tanjug portparol tog suda Milica Veličković.

Nastavnica istorije Tatjana S. podnela je tužbu protiv Kecmanovića za naknadu nematerijalne štete usled pretrpljenog fizičkog bola, straha, umanjenja životne aktivnosti i naruženost.

Iz suda navode da je tužba protiv bračnog para Kecmanović podneta jer oni ne odgovaraju za zločin koji je on počinio, ali odgovaraju za štetu koje uzrokuje njihovo maloletno dete usled lošeg vaspitanja, rđavog primera ili porodičnih navika koje su mu roditelji dali.

Ovo je peta tužba u parničnom postupku protiv roditelja maloletnog K. K, koji je 3. maja prošle godine u OŠ “Vladislav Ribnikar” ubio devet vršnjaka i čuvara te škole.

Prvu su podneli članovi porodice jedne devojčice koja je poginula tog dana, a drugu 27 članova porodica ubijenih, treću i četvrtu dvojica maloletnika koji su ranjeni tom prilikom.

Krivični postupak protiv roditelja, instruktora i vlasnika streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloletnik vežbao pucanje, počelo je u ponedeljak i tada je odlučeno da ono bude zatvoreno za javnost.

indeksonline.rs/Tanjug