Naslovna Sport Košarka Poznato svih šest direktnih učesnika plej-ofa košarkaške Evrolige

Poznato svih šest direktnih učesnika plej-ofa košarkaške Evrolige

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ/ nr

BARSELONA – Košarkaši Reala, Barselone, Olimpijakosa, Panatinaikosa, Monaka i Fenerbahčea obezbedili su direktan plasman u plej-of Evrolige kolo pre kraja takmičenja.

Barselona je pobedom nad Makabijem (92:89) obezbedila plasman u plej-of sebi, ali i Panatinaikosu i Fenerbahčeu. Makabi je slabiji u međusobnom skoru sa Fenerbahčeom, pa čak i da turski klub izgubi oba meča, a izraelski klub pobedi Olimpiju u poslednjem kolu, ne može da ga stigne.

Pred poslednje kolo zna se da će Real ući u plej-of sa prve pozicije, dok će sutrašnji mečevi 33. i utakmice 34. kola odlučivati o tome ko će zauzeti pozicije dva, tri i četiri i tako obezbediti prednost domaćeg terena u četvrtfinalnoj seriji.

Kad je u pitanju trka za plej-in, Makabi i Virtus su osigurali nastup u toj fazi takmičenja, dok za preostala dva mesta konkurišu Baskonija, Efes, Partizan, Olimpija, Valensija,
Žalgiris i Bajern.

Poznat je raspored na tabeli od 16. do 18. mesta, bez obzira na mečeve poslednjeg kola Crvena zvezda će biti 16, Asvel 17, a Alba 18.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version