BEOGRAD – U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su uhapšeni V.V. (rođen 1991. godine) za krivično delo teška telesna povreda i krivično delo ugrožavanje sigurnosti , Đ.S. (rođen 1997. godine) za krivično delo teška telesna povreda i M.M. (rođen 1992. godine) za pomaganje u izvršenju krivičnog dela teška telesna povreda.

Kako je navedeno u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, okrivljeni V.V. je drugu oštećenog S.V. pozajmio novac u iznosu od 2.500 evra, koji mu nije vraćen, nakon čega je okrivljeni V.V. rekao oštećenom da je dug porastao na 25.000 evra, zadao mu udarac pesnicom u nos i zapretio da će mu ubiti ženu i decu ukoliko on i njegov drug u roku od 24 sata ne donesu novac.

Po pozivu V.V., oštećeni V.S. i njegov drug A.K. 2. aprila ove godine, odlaze do kafane na Novom Beogradu, gde je došlo do verbalne rasprave, kada je V.V. izvadio pištolj i ispod stola ga uperio u oštećenog i njegovog druga, zahtevajući da mu daju sve pare koje imaju kod sebe, što su oni i učinili, ali kako to nije bilo dovoljno novca, V.V. je doneo odluku da će oštećeni i njegov drug dug platiti tako što će mu oštećeni i njegov drug dati njihova kola koja su parkirana u Borči, kao i da će uzeti ključeve i saobraćajnu od kola sa kojima su oštećeni i njegov drug došli u kafanu.

Uhapšeni V.V., Đ.S., M.M., oštećeni i njegov drug su krenuli ka Borči sa dvoje kola, pa je u kolima oštećeni okrivljenima uputio uvredu, na koju je uhapšeni Đ.S. odreagovao tako što je pesnicama udarao oštećenog u telo i potiljak, kao i nogom u rebro.

Kada su stigli u Borču, oštećeni je rekao okrivljenima da su mu kola parkirana u blizini benzinske pumpe, a kada su izašli iz kola, oštećeni je pobegao u policijsku stanicu koja se nalazila u blizini.

Oštećeni je imao vidne povrede koje su fotografisane od strane ovlašćenog službenog lica, a u Urgentnom centru su mu konstatovane telesne povrede nosa i rebara.

Izvršena je i dokazna radnja prepoznavanja i oštećeni je sa sigurnošću prepoznao
okrivljene, a pred javnim tužiocem su Đ.S. i M.M. delimično priznali izvršenje krivičnog dela, dok je V.V. negirao.

S obzirom na to da je u daljem toku postupka potrebno ispitati oštećenog i još tri svedoka, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Trećem osnovnom sudu u Beogradu predlog da se prema okrivljenima odredi pritvor, koji je rešenjem suda i određen, navedeno je u saopštenju.

indeksonline.rs/Tanjug