BEOGRAD – Ramštajn, jedan od najupečatljivijih i najznačajnijih bendova u svetu rok muzike, ponovno stiže u Beograd – u okviru svoje gotovo rasprodate Evropske stadion turneje 2024, a koncerti su zakazani u dva uzastopna dana, 24. i 25. maja, najavili su organizatori.

I dok fanovi širom regiona željno ižčekuju Ramštajn da “zapale” Užće, detalji u vezi sa koncertom dodatno pojačavaju uzbuđenje.

Nemački bend, poznat po svojim epskim performansima i ekscentričnom stilu oduševiće domaće fanove po treći put, obećavajući najveći spektakl koji je srpska prestonica ikada videla.

Uzimajući u obzir brojne impresivne činjenice o produkciji, nije iznenađujuće što je dolazak čuvenog benda postao događaj koji se ne sme propustiti.

Za potrebe dva koncerta Ramštajna, u Beograd se dovozi neverovatnih 77 šlepera opreme, a na Ušću gotovo da se pravi mini-grad!

Koncertni prostor zauzimaće oko 240 hiljada kvadratnih metara, a na realizaciji koncerata biće uključeno oko 1500 ljudi.

Izgradnja infrastrukture počeće mesec dana pred zakazane nastupe, a da se radi o događajima kakav region nije video govori i podatak da će samo za izradu bine biti potrebno 6 dana – tri dana biće neophodno je da se montira čelična konstrukcija bine, dok će isto toliko vremena biti potrebno da se obezbedi adekvatan zvuk i svetlo.

Dodatno, poznato je da Ramštajn ima impresivne scenske nastupe i neverovatne pirotehničke efekte, pa se očekuje da i u srpskoj prestonici bend po nastupu potroši oko 265 galona specijalnog benzina (više od 1200 litara), što je samo deo onoga što ovaj spektakl čini nezaboravnim.

Podsetimo, koncerti u Beogradu jedinstvena su prilika za sve fanove Ramštajna u regionu, jer će domaća prestonica biti jedini grad u ovom delu Evrope koji će imati čast da ugosti ovu rok grupu – Beograd se našao na listi od ukupno 16 gradova koji će biti deo ove spektakularne evropske Stadion turneje, a nama najbliži gradovi koji su obuhvaćeni ovom turnejom su Atina i Klagenfurt.

Indeksonline/Tanjug