Naslovna Društvo Regionalni takmičarski dani mladih inovatora održani u Osnovnoj školi “Meša Selimović” u...

Regionalni takmičarski dani mladih inovatora održani u Osnovnoj školi “Meša Selimović” u Novom Pazaru

Uzbuđenje i kreativnost ispunili su prostorije Osnovne škole “Meša Selimović” u Novom Pazaru tokom nedavnog “Regionalnog takmičarskog dana mladih inovatora – biznis planovi”. Ovo takmičenje okupilo je učenike osmog razreda osnovnih škola i prvog razreda srednjih škola iz Novog Pazara, Sjenice, Tutina, Raške, Kraljeva i Vrnjačke Banje, koji su se nadmetali u izradi biznis planova.

Organizator ovog inspirativnog događaja bio je Savez pronalazača Srbije, a manifestaciju je svečano otvorio predsednik Skupštine grada Novog Pazara, Samir Lekić. Otvaranju su prisustvovali i značajni gosti, među kojima se istakao ministar Edin Đerlek, koji je došao kao izaslanik predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić.

Tokom takmičenja, mladi inovatori pokazali su svoju inventivnost i preduzetnički duh kroz prezentacije svojih biznis planova. Ideje su bile raznovrsne i originalne, od tehnoloških inovacija do održivih poslovnih modela, a svaki tim je imao priliku da pokaže svoje veštine pred stručnim žirijem.

Ova vrsta događaja ne samo da podstiče kreativnost i preduzetnički duh kod mladih, već i pruža platformu za razmenu ideja i saradnju među školama i gradovima. Nadamo se da će ovakvi događaji postati tradicija i da će mladi inovatori nastaviti da inspirišu svoje zajednice svojim idejama i projektima.

AI

Exit mobile version