MOSKVA – Ruska vojska je u jednom danu oborila 195 ukrajinskih dronova, a uništila je i radionicu za proizvodnju i održavanje dronova Oružanih snaga Ukrajine, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

”U jednom danu PVO sistemi su oborili 195 ukrajinskih bespilotnih letelica i 41 raketu iz višestrukih raketnih sistema HIMARS i Vampir”, navodi se u saopštenju.

Prema navodima vojne i operativno-taktičke avijacije, raketnih snaga i artiljerije ruske vojske uništeno je ukrajinsko skladište avijacionog naoružanja, radionica za proizvodnju i održavanje dronova, kao i vojna oprema ukrajinske vojske u 152. okruga.

Iz ruskog Ministarstva odbrane dodato je da su u ovim okruzima takođe eliminisane trupe Oružanih snaga Ukrajine, prenosi Interfaks.

”Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, uništeno je: 581 avion, 270 helikoptera, 18.374 bespilotne letelice, 495 protivvazdušnih raketnih sistema, 15.680 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 1.261 višestruko borbeno vozilo, lansirni raketni sistemi 8.629 topova i minobacača terenske artiljerije, kao i 20.530 jedinica specijalnih vojnih vozila”, poručilo je ministarstvo.

indeksonline.rs/Tanjug