“Kad bi vreme moglo da se vrati”, jedna od poslednjih pesama koju je napisao lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, dobila je svoj konačan aranžman za scenu, a senzibilitet stihova nagovešta joj i uspešan kafanski život.

Život Ljajićevoj pesmi udahnuo je poznati sastav “Belgrade soul sextet”, poznat po misiji da tradicionalnu, evropsku i balkansku muziku predstavi publici u sasvim novom, savremenom i zanimljivom ruhu. Kako su emocije ovog političara upakovali u muzičku numeru najbolje se vidi na video snimku koji objavljujemo.



 
Ljajić za Kurir kaže da je oduševljen na koji način su vrsni muzičari udahnuli život njegovoj pesmi.

- Jako sam zadovoljan kako je sve ispalo. Meni se mnogo sviđa i ponosan sam što su moju pesmu uzeli u ruke vrhunski muzičari. “Belgrade soul sextet” je sastavljen od sve samih profesora na Muzičkoj akademiji. Kad takvi majstori aranžiraju i komponuju pesmu, nema promašaja. Oduševljen sam kako zvuči. Pesma će za 20 dana biti objavljena, uz još jednu moju pesmu. Ovakvog ženskog vokala teško da više možete da čujete u celom regionu – izjavio je Ljajić, koji je nedavno u intervjuu za Kurir podelio sa čitaocima upravo ove stihove.

”Takve ljubavi ima još u knjigama,
I u našim ranjenim srcima,
Sad samoćom lečim boli
Ko na ranu grumen soli
Jer teskoba je samo veća,
Svaka pesma me na tebe podseća”.

Refren:

”Kad bi vreme moglo da se vrati,
Da ti mladost mogu dati,
Sve bih isto ponovila
Makar opet ispatila
I uspomene suzama zalivala”.

Inače, aranžer i kompozitor je Nikola Mijailović, a sjajni ženski vokal koji peva “Kad bi vreme moglo da se vrati” je Jelena Jakovljević. “Belgrade soul sextet” čine i Nenad Ljubenović, Stevan Bata Kovačević, Bojan Mladenović i Siniša Jović.