BEOGRAD – Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije počele su danas u Zemunu prikupljenje potpisa za podršku izbornoj listi koja će se zvati “Aleksandar Vučih – Beograd sutra”, sa nazivima koalicionih partnera sa kojima će zajedno učestvovati na beogradskim izborima 2. juna.

U opštinskom odboru SNS-a u Zemunu potpis podrške daće i predsednik Srbije i član Predsedništva SNS Aleksandar Vučić.

Potpis podrške daće i predsednik SPS Ivica Dačić u svojim stranačkim prostorijama.

Potpise podrške dali su potpredsednik Glavnog odbora SNS Vladimir Orlić, kao i članovi Predsedništva Marija Zdravković, Zlatibor Lončar, Tomislav Momirović, Darija Kisić.

Naprednjaci su danas tačno u podne počeli prikupljanje potpisa podrške za predaju izbornih lista za beogradske izbore u više opštinskih odbora, a veliki broj građana došao je da pruži podršku ovoj listi.

Pored SNS i SPS će danas u Beogradu prikupljati potpise podrške.

Potpredsednica Glavnog odbora SNS i poverenica za Beograd Ana Brnabić rekla je juče na sednici Predsedništva ove stranke da je SNS pokrenula veliki broj dobrih projekata za sve građane Beograda i pokazala da imaju dobru i jasnu viziju za Beograd i za razvoj grada u okviru plana Srbija 2027 – “Skok u budućnost”.

“Imamo ambiciozne planove i molimo građane za podršku”, rekla je Brnabićeva.

Brnabić je raspisala 3. aprila izbore za Skupštinu grada Beograda za 2. jun ove godine i poručila da su njena vrata za dijalog otvorena.

Brnabić je odluku o raspisivanju izbora potpisala u Domu narodne skupštine i pozvala da izborna utakmica bude fer i korektna, a da svi građani izađu na izbore i pokažu kojim smerom Beograd treba da ide i da se razvija.

Za podnošenje izborne liste za gradske izbore potrebno je da se prikupi najmanje 3 000 potpisa građana.

indeksonline.rs/Tanjug