Ispitivanje terena u naselju Šutenovac, na lokaciji koja je predviđena za izgradnju škole, sprovedeno je danas.

Ivica Ivandić, direktor firme „Geomehanika“ ističe da su ispitivanja predviđena obimom predstojećih radova pokazala da je teren pogodan za izgradnju školskog objekta u ovom naselju.

Koordinator projekta Enes Škrijelj, koji je sa predstavnicima kompanije Geomehanika u čijoj je nadležnosti ispitivanje lokacije, bio na terenu, ističe da će prema projektu Novi Pazar dobiti novi školski objekat, površine 7000 metara kvadratnih.

„Prema predviđenim kapacitetima u ovom dvospratnom objektu će moći da boravi 480 đaka u jednoj smeni. Radovi na ispitivanju odnosno nosivosti tla preduslov su dalje korake koje preduzimaju projektanti. Sama škola, preciznosti radi, biće u naposrednoj blizini popularnog šutenovačkog stadiona“, kazao je Škrijelj.

Nekoliko meseci nakon kupovine parcela, predstavljeno je i idejno rešenje škole čijim početkom rada bi se rasteretile osnovne škole “Vuk Karadžić”, “Rifat Burdžević Tršo” i “Ćamil Sijarić”. U zoni škole predviđeno je i uređenje dvorišta, sportskih terena i zelenih površina.

indeksonline.rs