BEOGRAD – U Srbiji će sutra biti umereno do potpuno oblačno, ujutru i pre podne na jugu i istoku, a posle podne i u ostalim krajevima sa kišom i pljuskovima, koji ponegde mogu biti praćeni i grmljavinom i najvišom dnevnom temperaturom od 14 do 18 stepeni Celzijusa.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, najniža temperatura biće od 3 do 8 stepeni.

Više padavina se očekuje u južnim i istočnim krajevima Srbije. Vetar umeren i jak, na jugu Banata i u Podunavlju povremeno i olujni, južni i jugoistočni.

I u Beogradu će sutra ujutro i pre podne biti umereno oblačno, od sredine dana povećanje oblačnosti, a posle podne povremeno sa kišom ili kratkotrajnim pljuskovima. Vetar umeren i jak, jugoistočni.

Najniža temperatura u glavnom gradu biće oko 8, a najviša oko 17 stepeni Celzijusa.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do utorka, 30. aprila, do subote, 27. aprila, biće promenljivo oblačno, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima, ponegde uz mogućnost grmljavine, a na visokim planinama u toku noći ili u jutarnjim satima sa snegom.

U subotu se tek ponegde u planinskim predelima očekuje kratkotrajna kiša ili pljusak. Od petka, 26. aprila, postepeno toplije.

Indeksonline/Tanjug