BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio Gorana Stakića na kaznu zatvora od godinu i po dana, a Radana Petrovića i Željka Stakića na po godinu i dva meseca zatvora jer su u novembru 2018. zapalili dva automobila bračnom paru u naselju Jajinci.

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu Drugog osnovnog suda u Beogradu, objavljeno je na sajtu tog suda.
Goran Stakić i Radan Petrović su osuđeni za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, dok je za krivično delo iznuda osuđen Željko Stakić.

Petrović je oglašen krivim jer je 22. novembra 2018. godine izazvao požar na automobilu marke “BMW X3” i “Audi Q5”, koji su u vlasništvu oštećenih Slađane i Ivana Komatine, a kojom prilikom je oštećena fasada njihove kuće, drvene grede i crep na nadstrešnici kuće, u kojoj su tad bili oštećeni i njihovo troje maloletne dece.

Na vozilima je tad nastupila totalna šteta i ukupna imovinska šteta od 6.534.462 dinara.

Kako je u presudi navedeno, Petrovića je na to podstrekao Stakić u oktobru 2018. godine, jer je od njega u više navrata tražio od njega uslugu, odsnosno da zapali automobile za šta bi mu otpisao dug od 600 evra.

Goran Stakić mu je objasnio na koju adresu treba da ide i da su u pitanju dva automobila koja se nalaze u dvorištu kuće u Jajincima, dok je Petrović 21. novembra otišao do pumpe gde je kupio četiri litre benzina.

Petrović je sledećeg dana polio benzinom prednje vetrobransko staklo na “Audiju”, a zatim zapalio i zadnji deo vozila “BMW”.

Željko Stakić je oglašen krivim što je 21. marta 2019. godine u Beogradu, pozvao Slađanu Komatinu i rekao joj da mu duguje pare i da će je zvati sutra kako bi joj rekao gde treba da dođe, nakon čega je rekao “Bude li mi se nešto desilo, prećiće ti na drugi nivo!“ i “Sledeći put bomba ide na kuću”, aludirajući na događaj od 12. marta kada je u dvorištu porodične kuće oštećene bačena bomba.

Sledeći put ju je pozvao kada je bila u Policijskoj upravi za grad Beograd, gde je prethodno prijavila pretnje i pitao je da li može da mu nabavi novac do 10 časova i da joj donese na pumpu, da dođe sama, govoreći: „Niti ću ja videti tebe, niti ćeš ti videti mene!“, da bi je nakon par minuta pozvao i rekao joj da uzme što više može novca, da ga donese u evrima.

U PU su obeležili novčanice od 1.200 evra koje su stavljene u kovertu koju je ponela sa sobom i otišla na pumpu u pratnji policije, a kada je saopštila Željku Stakiću koliko je novca ponela, on je počeo da viče na nju i preti joj, te je zahtevao da donese još 30.000 evra.

Međutim on je tražio da baci kovertu sa novcem na travu, što je ona i učinila, dok je on
prišao mestu gde je novac ostavljen i uzeo ga, kada je i uhapšen.

Prvostepenom presudom je odbijena optužba da je Goran Stakić 21. marta 2019. godine izvršio krivično delo iznuda u pomaganju.

indeksonline.rs/Tanjug