ANKARA – Turska je uhapsila 48 osumnjičenih za povezanost sa Islamskom državom koja je preuzela odgovornost za napad na katoličku crkvu Santa Marija 28. januara u Istanbulu, izjavio je danas turski ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja.

Jerlikaja je napisao na platformi X da je uhapšeno 48 osumnjičenih, uglavnom onih koji su povezani sa izvršiocima napada na crkvu Santa Marija 28. januara, u kojem je jedna osoba ubijena, kao i onih koji su u kontaktu sa zonama sukoba.

Jerlikaja je naveo da su operaciju hapšenja sprovele policijske uprave Istanbula i Ankare u koordinaciji sa Generalnim direktoratom obaveštajne službe i Antiterorističkim odeljenjem.

Tokom operacija, 30 osumnjičenih za koje se veruje da su umešani u napad na crkvu Santa Marija uhapsio je tim za borbu protiv terorizma istanbulske policije, dok je 18 drugih povezanih sa ISIS-om uhapsila policijska uprava Ankare, prenela je Anadolija.

Teroristička grupa ISIS preuzela je odgovornost za oružani napad na crkvu Santa Marija u istanbulskom okrugu Sarijer 28. januara.

U tom napadu poginuo je 52-godišnji muškarac.

indeksonline.rs/Tanjug