Naslovna FB Glavna U maju o žalbi na kaznu doživotnog zatvora za ubistvo devojčice u...

U maju o žalbi na kaznu doživotnog zatvora za ubistvo devojčice u Zaječaru

NIŠ, 18. aprila (Tanjug) – Apelacioni sud u NIšu je za 29. maj zakazao sednicu za razmatranje žalbe odbrane na prvostepenu presudu kojom je Miloš Nikolić iz sela Donji Dejan osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog optužbe da je 21. februara prošle godine u Zaječaru na smrt pretukao P. V. dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.
Žalbu je na presudu uložio Nikolićev branilac, Milinko Jovanović, i on će na toj sednici obrazložiti svoju žalbu, nakon čega će drugostepeni sud doneti odluku.
Ovo je bila deveta prvostepena kazna doživotnog zatvora, dok je u međuvremenu izrečena još jedna.
U obdukcijskom nalazu koji je nakon smrti devojčice dostavljen Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, smrt devojčice je nastupila neposredno usled prestanka disanja i srčanog rada, uzrokovanog obimnim jakostepenim povredama glave i posledičnim razvojem jakostepenog otoka mozga.
Kod deteta su utvrđene i druge povrede koje sve zbirno predstavljaju tešku telesnu povredu opasnu po život.
Veštačenje sudskog veštaka iz oblasti neuoropsihijatrije ukazuje da je Nikolić u vreme ubistva, bio u stanju srednjeg pijanstva, odnosno bio je pod dejstvom alkohola sa količinom alkohola u krvi od 1,63 promila.
Nikolić je proglašen krivim da je 21. februara prošle godine u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i telu udario dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge i teško je povredio, a dete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru gde je preminulo.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version