BATROVCI – Iako je MUP Srbije najavio da se gužve na putevima i graničnim prelazima očekuju sutra i prekosutra, na graničnom prelazu Batrovci-Bajakovo već danas se napravila duga kolona vozilla.

žNa graničnom prelazu Batrovci-Bajakovo u vremenu od 7 do 19 časova gužve ima već danas, javio je dopisnik Tanjuga.

Kolona putničkih vozila sa srpske strane proteže se od samog prelaza pa sve do nadvožnjaka kod sela Batrovci i čeka se duže od jednog sata.

Kolona teretnjaka je još i duža i za njih su zadržavanja višesatna.

Prema informaciji koju je jutros objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, očekuje se da će sutra na tom graničnom prelazu biti još veća gužva.

Naime, granična policija Hrvatske testiraće od sutra informacioni sistem, što može dovesti do dodatnog zadržavanja na graničnom prelazu Batrovci, saopštilo je jutros Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije na svom Instagram nalogu.

MUP je preporučio građanima da u ovom vremenskom periodu koriste alternativne granične prelaze prema Hrvatskoj – Šid-Tovarnik, Bačka Palanka-Ilok.

Građanima se takođe savetuje da pre polaska na put provere važnost pasoša, a ako putuju svojim automobilom i rok važnosti saobraćajne i vozačke dozvole, kao i da li je registraciona nalepnica važeća u vreme putovanja.

Danas je na prelazu primetan veći broj putnika koji se vraćaju sa Beogradskog maratona.

indeksonline.rs/Tanjug