Veliki kongres Sandžačke demokratske partije (SDP) će biti održan 13. aprila u Kulturnom centru Novi Pazar, gdje će prisustvovati delegati iz svih gradova. Na kongresu će biti izabrani novi predsjednik, predsjedništvo i glavni odbor stranke, izjavio je Fahrudin Đekić, na konferenciji za novinare.

Naglasio je važnost predstojećih promjena unutar stranke, koje su dio veće strategije usmjerene ka modernizaciji i efikasnijem odgovoru na potrebe građana.

,,Kao što smo najavili na konferenciji održanoj u januaru, SDP, kao najveća i najorganizovanija partija u Sandžaku, nastavit će sa promjenama. Vidjeli ste da je došlo do kadrovskih promjena u lokalnoj samoupravi na ključnim pozicijama, kao i na čelnim mjestima u javnim preduzećima i ustanovama,” izjavio je Đekić.

Istakao je da će SDP težiti ka unapređenju lokalne samouprave u Novom Pazaru i boljoj koordinaciji između odbora.

,,Želimo da se prilagodimo modernim trendovima i pružimo podršku mladim ljudima, koji će biti garancija da će SDP nastaviti da se razvija u pravcu koji je zacrtan od strane njenog osnivača i lidera, Rasima Ljajića,” Naglasio je da će promjene obuhvatiti i poboljšanu koordinaciju među lokalnim odborima, što će omogućiti kompaktnije djelovanje i usklađivanje stavova na nivou cijelog Sandžaka.