Naslovna srbija Beograd Vučić: Dok se ja pitam, neće biti skraćenja radnog vremena

Vučić: Dok se ja pitam, neće biti skraćenja radnog vremena

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da, dok je on predsednik države i dok bude imao uticaja u partiji koja čini većinu u Narodnoj skupštini, nikada neće prihvatiti uvođenje sedmočasovnog radnog vremena.

“Srećom po vas, moj mandat uskoro ističe pa vi onda izaberite te pametne koji vole da ništa ne rade, a da zemlja ide napred. A ja za vas imam pitanje, ajde mi vi objasnite kako je moguće, kako možete za 35 sati rada da uradite kao za 40 sati? Ja inače mislim da je 40 sati malo radnog vremena. Ja mislim da čovek treba radi više i da mora da radi više”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše to što je u Crnoj Gori najavljeno uvođenje sedmočasovnog radnog vremena.

Vučić je prokomentarisao da je narod sigurno oduševljen tom idejom, i da smo se, kako on smatra, približili tome.

“Samo izračunajte koliko puta godišnje, koliko godišnjih odmora imamo, koliko puta idemo na takozvane city break destinacije, koliko gradova u Evropi smo obišli i samo da se negde nešto ne radi. Dok sam ja predsednik i dok budem imao uticaja u partiji koja tvori većinu u Narodnoj skupštini, bilo kakvog uticaja dok me budu pitali za nešto, nikada to neću prihvatiti, nikada”, rekao je Vučić.

On je ispričao da je jedna politička partija kao jedan od uslova za saradnju sa SNS-om tražila da se ne radi nedeljom, da se to zakonom ukine, i da se skrati radno vreme, i da je on to odbio.

“Sutra ćemo da smanjimo na šest sati. Pa će da bude da ne radimo pet dana, nego da radimo četiri dana u nedelji. Pa kad skratimo na četiri dana u nedelji, po sedam sati, to će biti 28. Pa na šest sati, 24 sata. Pa kako ćete za 24 sata da uradite jednako i da doprinesete rastu bruto domaćeg proizvoda kao i za 40 sati?”, pitao je Vučić.

Kako je rekao, pokažite mi tu matematiku po kojoj možete da naberete više kilograma jagoda za 24 sata nego za 40 sati.

“Jel vi stvarno verujete u to? Pa nisam ja baš tolika budala bio kad sam donosio odluke o smanjenju plata i penzija, da bi danas plate i penzije bile duplo veće nego što su bile. Zašto sam znao da moramo kroz teške reforme da prođemo. Država je ozbiljna stvar, država nije igračka. Država nije za dodvoravanje narodu. Aj narode da ne radimo ništa”, rekao je Vučić.

Kako je rekao, do 2027. od tog posla nema ništa.

“Onda kad se oslobodite Vučićevog terora, onda radite dva sata dnevno, ako hoćete. Pa da vidimo koliko će ta igračka od države da traje”, poručio je Vučić.

Exit mobile version