Naslovna FB Glavna Vučić sa članicama UN iz latino-američke i karipske grupe o nacrtu rezolucije...

Vučić sa članicama UN iz latino-američke i karipske grupe o nacrtu rezolucije o Srebrenici

FOTO TANJUG/ TANJUG VIDEO/ nr

NJUJORK – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa predstavnicima država članica Ujedinjenih nacija (UN) iz latino-američke i karipske grupe, kako bi sa njima razgovarao o nacrtu rezolucije “Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici”, opisujući im poziciju Srbije u vezi sa nacrtom tom dokumenta.

Prethodno, Vučić se sastao sa predstavnicima država članica UN iz Afričke grupe.

Vucić je posle tog sastanka na svom nalogu na mreži Instagram naveo da je sagovornicima istakao da Srbija kontinuirano i dosledno osuđuje zločin u Srebrenici i podsetio ih je da je 2010. godine u Narodnoj skupštini Srbije usvojena deklaracija kojom se zločin osuđuje.

“Usvajanje ovakvog nacrta rezolucije dovelo bi do destabilizacije regiona, nepoverenja u UN, produbilo jaz među narodima i stvorilo nove tenzije na Zapadnom Balkanu”, naglasio je Vučić.

On je zahvalio predstavnicima država članica UN iz Afričke grupe na tradicionalnom prijateljstvu i poštovanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije i naglasio da se naša zemlja, kao naslednik Jugoslavije i osnivača Pokreta nesvrstanih, ponosi nasleđem, ali i jačanjem veza sa slobodarskim državama afričkog kontinenta, koje, kao i Srbija, u UN vide garanta mira i pravnog poretka u svetu.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version