Naslovna srbija Beograd Vučić: Suprotstavićemo se usvajanju rezolucije o Srebrenici svom snagom

Vučić: Suprotstavićemo se usvajanju rezolucije o Srebrenici svom snagom

VideoPlus

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas po pitanju usvajanja rezolucije o Srebrenici i stava Sjedinjenih Američkih Država, da iako kada, kako je rekao, “Amerika podigne dva prsta, iza jednog stoji 70 država,” Srbija će se svom snagom suprotstaviti.

On je odgovarajući na pitanje novinara da li razgovori sa američkim zvaničnicima, kao današnji sa pomoćnikom sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Džejmsom O’Brajanom mogu da utiču na nameru Srbije da spreči usvajanje tog dokumenta, Vučić je rekao da će se Srbija snažno boriti.

“Ja sve kažem u lice, ne kažem sve ono što sam u razgovoru imao sa O`Brajanom, ali sve što je važno za građane kažem u lice. Ne krijem koliko nam teško pada sve ovo što se dešava. Što se tiče borbe oko rezolucije, mi znamo da Amerika kada podigne dva prsta, jedan prst ima 70 zemalja za sebe. Mi smo sami, i takvi sami suprotstavićemo im se po pitanju rezolucije, koliko god možemo svom svojom snagom”, rekao je predsednik na konferenciji za medije nakon sastanka sa O`Brajenom.

On se zahvalio O`Brajenu na poseti i rekao da se nada da će bilateralni odnosi ići uzlaznom putanjom.

Sastanaku Vučića sa O’Brajanom prisustvovali su i ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i bivši ambasador u SAD Marko Đurić.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version