Naslovna REGION Bosna i Hercegovina Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici

Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici

Mostar, 16. aprila 2024.-Predsednik Srbije Aleksandar Vucic porucio je danas na otvaranju Sajma privrede u Mostaru da se nada da cemo imati više iskrenosti u buducnosti, svi jedni prema drugima - u srpsko-hrvatskim i u srpsko-bošnjackim odnosima."Nadam se da cemo imati više iskrenosti u buducnosti, svi jedni prema drugima i u srpsko-hrvatskim i u srpsko-bošnjackim, ne bih da govorim o drugim odnosima, jer verujem da zajednicki možemo da živimo, da napredujemo još mnogo brže. I mislim da nismo loši od svih drugih koji bi na kraju krajeva da nam budu i tutori i mentori", istakao je Vucic u obracanju na otvaranju Sajma privrede u Mostaru. FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA, fotografija niske rezolucije/ nr

MOSTAR – Pred Međunarodnim sudom pravde je utvrđeno da Srbija ni na koji način nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je prilikom obilaska privrednog sajma u Mostaru rekao da jeste učinjen užasan zločin i da, kada mi budemo podnosili predloge rezolucija recimo o Jasenovcu ili o Kragujevcu, Kraljevu, Jajincima i mnogim drugim stratištima, nećemo da kažemo ko je to počinio.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je rekao da je više Srba ubijeno u Sarajevu za vreme opsade, nego što je stradalo u Srebrenici.

Dodao je da Srbi u BiH ne žele da žive sa narodom koji im želi da im prikači etiketu genocidnog naroda.

“Hoće da naprave mit o Srebrenici, a ona to nije” naglasio je Dodik.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version