Naslovna EXTRA Vučić:Uspešna vežba Vihor, vojska će ubuduće biti tako organizovana

Vučić:Uspešna vežba Vihor, vojska će ubuduće biti tako organizovana

SJENICA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma zadovoljan rezultatima višednevne Združene taktičke vojne vežbe “Vihor 2024” i da bi naša vojska u budućnosti trebalo da tako izgleda.

“Moramo da se oslobodimo principa tri brigade i ovo je način na koji bi trebalo to da izgleda u budućnosti. Tako ćemo organizovati našu vojsku”, poručio je Vučić po završetku vežbe.

On je čestitao ministru odbrane Milošu Vučeviću, generalu Milanu Mojsiloviću i svim vojnicima na uspešnom izvođenju vežbe i istakao da je na njoj predstavljeno mnogo nove tehnike.

“Čak i tenkovi iz rezerve izgledaju kako treba da izgledaju. To su potpuno novi, modernizovani tenkovi. Mogli ste da vidite više tipova dronova, od onih izviđačkih do dronova kamikaza “komaraca” i “osica”, koji su radili u paru. Mislim da je 12 ili 13 od 15 dronova kamikaza pogodilo svoje ciljeve. I sada ulazimo polako snažnije u proizvodnju tih dronova”, rekao je Vučić.

On je izrazio zadovoljstvo što su i privatne kompanije obavile dobar posao i da to govori da smo na dobrom putu da napravimo industriju dronova, koja će moći da podmiri potrebe Vojske Srbije.

“Mogli ste da vidite i tipove vazduplova u njihovom naletu i bojevom gađanju i zadovoljan sam našom vojskom, ali moramo još mnogo da radimo, da popravljamo, da kupujemo, da se oslanjamo dodatno na našu namesku industriju. To je važno za nas”, konstatovao je Vučić.

On je istakao da je sve to u odnosu na pre 10 godina skoro sve novo.

“Gotovo da ništa nismo imali pre samo 10 godina i to pokazuje koliko je Srbija napredvala i koliko je uspešnija i koliko je ulagala u svoju odbranu i svoju slobodu i nezavisnost”, zaključio je Vučić.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version