Naslovna PLANETA SAD Bajden pozvao Trampa na TV duel: Ulepšaj mi dan, druže

Bajden pozvao Trampa na TV duel: Ulepšaj mi dan, druže

VAŠINGTON – Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da neće učestvovati u dugogodišnjoj tradiciji tri jesenja izborna sučeljavanja s protivkandidatom na predsedničkim izborima koje organizuje dvostranačka Komisija za predsedničke debate, ali je pozvao republikanskog rivala Donalda Trampa da održe dve predsedničke televizijske debate u junu i septembru.

Bajden poziva na direktne pregovore između izbornih štabova Trampa i Bajdena o pravilima koja će važiti tokom susreta jedan na jedan, a predložio je i odvojenu debatu potpredsednika u julu, preneo je Vašington post.

“Donald Tramp je izgubio dve debate od mene 2020. godine, i od tada se nije pojavio na debati. Sada se ponaša kao da želi da ponovo debatuje sa mnom. Pa, ulepšaj mi dan, druže. Čak ću to uraditi i dva puta. Dakle, odaberimo datume, Donalde. Čuo sam da si slobodan sredom”, rekao je Bajden u video poruci.

Tramp je prošle nedelje pozvao Bajdena na TV duel.

“Hajde da odredimo datume sada. Spreman sam da se pojavim bilo gde gde ti hoćeš”, poručio je Tramp putem društvenih mreža.

Predsednički izbori u SAD održaće se u novembru.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version