Predsjedništvo Bošnjačkog demokratskog saveza Sandžaka, donijelo je odluku da na predstojećim lokalnim izborima U Tutinu i Sjenici, zakazanim za 2.juni 2024.godine, podrži izbornu listu SDP.

”Sa punom odgovornošću i znanjem da je SDA Sandžaka, pogotovu od tragične pogibije Šemsudina Kučevića, zapala u ćorsokak i iznevjerila izvorne principe na kojim je nastala. Iz tih razloga BDS Sandžaka podržava SDP kao nacionalno umjerenu i pragmatičnu sandžačku političku opciju, koja je demonstrirala kapacitet i snagu da mijenja stvarnost, pogotovu u Novom Pazaru, a što tu spremnost dokazuje da želi i može učiniti pogotovu i u Tutinu što je za sve građane od presudne važnosti, više nego isprazni nacionalni populizam i providno igranje sa emocijama od kojih građani, a posebno Bošnjaci nemaju nikakve koristi.

Zbog toga, BDS Sandžaka još jednom poziva Bošnjake i druge građane da masovno izađu na izbore i daju podršku onima koji su pokazali da mogu da mijenjaju na bolje svakodnevni život građana u svim oblastima” saopšteno je danas iz Bošnjačkog demokratskog saveza Sandžaka.