BEOGRAD – Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić svečanom primopredajom preuzeo je danas dužnost od dosadašnjeg ministra Bratislava Gašića.

Dačić je poželeo građanima da imaju što manje posla sa policijom, a prisutnim pripadnicima MUP-a rekao da je njegov cilj da MUP bude najbolje ministarstvo u Vladi Republike Srbije.

„Šta su naši zadaci, to znate, da obezbedimo sigurnost, bezbednost, stabilnost zemlje,
da čuvamo ustavni poredak, bespoštedna borba protiv kriminala, ali i sve drugo što spada u delokrug rada Ministarstva unutrašnjih poslova”, rekao je Dačić, a saopštio MUP.

Naglasio je da su nacionalni interesi i državni interesi prioritet i u radu MUP-a, bez
obzira na to što Ministarstvo mora da se bavi i svakodnevnim aktivnostima.

“Nema jake države Srbije, bez jake policije i vojske. Vaši uspesi će biti i moji”,
naglasio je Dačić.

On je ukazao i na značaj socijalno-ekonomskog položaja policije, što će, takođe, biti jedan od prioriteta u radu.

Gašić se zahvalio svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na zalaganju, posvećenosti i najvišem stepenu profesionalizma koji su iskazali.

“Bez vaših saveta, podrške i vašeg odnosa prema meni, ne bismo postigli rezultate koji su sigurno među najboljima u poslednjih 20 godina”, rekao je Gašić, a novopostavljenom ministru unutrašnjih poslova poželeo srećan i uspešan mandat.

Dačić je uručio Gašiću odličje “Zvezda Jakova Nenadovića” za izuzetan doprinos i postignute rezultate u oblasti unutrašnjih poslova, odbrane i bezbednosti.

“Kada dobijamo ordene u crkvi, kažu – dostojan. Vi kao kolegijum ste najmerodavniji da kažete da li sam ja dostojan ovog odličja”, poručio je Gašić doskorašnjim saradnicima.

indeksonline.rs/Tanjug