Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Dženisa Ž. (27), poznatog di-džeja iz Novog Pazara koji nastupa u renomiranim beogradskim klubovima. Optužnica ga tereti da je neovlašćeno držao opojnu drogu amfetamin radi prodaje, sakrivenu u usisivaču svog vozila.

Prema nezvaničnim informacijama, Dženis Ž. se branio tvrdnjom da je droga bila namenjena isključivo za ličnu upotrebu, kako bi mogao “izdržati celu noć puštajući muziku” u klubovima.

Optužnica, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, navodi da je Dženis Ž. držao 457,06 grama amfetamina, što je karakteristična količina za neovlašćenu prodaju.

Tužilaštvo je predložilo sudu da produži pritvor okrivljenom kako bi se sprečilo ponavljanje krivičnog dela u kratkom vremenskom periodu.

Prema navodima optužnice, Dženis Ž. je 3. aprila ove godine krio opojnu drogu amfetamin u usisivaču svog vozila, koji je bio smešten u gepeku.

Opravdana sumnja postoji da je optuženi izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, te se očekuje da će slučaj biti predmet pažnje Višeg suda u Beogradu u narednom periodu.

Indeksonline