Naslovna Sport Đoković slobodan u prvom kolu Rima, Lajović sa Sonegom, Kecmanović čeka rivala

Đoković slobodan u prvom kolu Rima, Lajović sa Sonegom, Kecmanović čeka rivala

FILE - Serbia's Novak Djokovic looks up during the quarterfinals of the Dubai Duty Free Tennis Championships in Dubai, United Arab Emirates, Thursday, March 1, 2023. Djokovic has pulled out of the Miami Open because he can’t travel to the United States as a foreign citizen who is not vaccinated against COVID-19. (AP Photo/Kamran Jebreili, File)

RIM – Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković biće slobodan u prvom kolu Mastersa u Rimu, dok će se u drugom kolu sastati sa pobednikom duela između Rusa Romana Safijulina i kvalifikanta, odlučeno je danas žrebom u glavnom gradu Italije.

Đoković je na turniru u Rimu postavljen za prvog nosioca.

Srpski teniser Miomir Kecmanović igraće u prvom kolu sa kvalifikantom, a slučaju trijumfa sastaće se u drugom kolu sa Norvežaninom Kasperom Rudom.

Na turniru će učestvovati i Dušan Lajović, koji će se u prvom kolu sastati sa Lorencom Sonegom iz Italije.

Španac Rafael Nadal će rivala u prvom kolu saznati posle kvalifikacija. Španski teniser je u polovini žreba sa Danilom Medvedevim, koji je postavljen za drugog nosioca.

Medvedev brani titulu u glavnom gradu Italije, dok je Đoković prošle godine u četvrtfinalu eliminisan od Danca Holgera Runea.

Đoković je šest puta u karijeri osvajao turnir u Rimu, a poslednji put 2022. godine.

Na turniru u Rimu neće igrati Italijan Janik Siner i Španac Karlos Alkaraz.

Masters u Rimu igra se od osmog do 19. maja za nagradni fond od 7.877.020 evra.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version