LONDON – Mohamed Nur, naoružan improviziranim sečivom, osuđen je na doživotni zatvor zbog serije napada na nepoznate ljude koji su kulminirali ubistvom Džohanite Kosive Dogbei.

Dogbei (31) je sama šetala parkom Stokvel park voku u Brikstonu 1. maja prošle godine, kada joj je s leđa prišao Mohamed Nur, koji ju je napao usred bela dana, preneo je Indipendent.

Koristeći sečivo napravljeno od makaza, on joj je prerezao vrat, nanevši joj smrtonosne povrede i ona je proglašena mrtvom na licu mesta.

Samo dva dana ranije, Nur je izvršo još tri napada na prolaznike u južnom delu Londona, približavajući im se brzo oko 23.30 sati 29. aprila.

On se izjasnio krivim za ubistvo Dogbei i osuđen je po tri tačke optužnice za nezakonito ranjavanje na doživotni zatvor sa minimalnim kaznom od 32 godine.

Prvoj žrtvi, Rebeki Vilks, prišao je otpozadi, zgrabio je i porerezao joj desni obraz, nanevši joj posekotinu od devet centimetara.

Druga žrtva, Tomaš Kmiečik, zadobio je posekotinu na licu od 15 centimetara, a treća žrtva, Kejti Metjuz, zadobila je ranu na licu od šest centimetara.

Tužilac Džulijan Evans rekao je porotnicima da žrtve u svim slučajevima nisu učinile ništa da bi se konfrontirale ili isprovocirale čoveka koji ih je napao.

Sve žrtve su napadnute bez upozorenja i bez očiglednog razloga, istakao je on.

Sudija Anđela Raferti rekla je da je ubistvo bilo “nasumično, opako, užasno” i “bez milosti”.

indeksonline.rs/Tanjug