VRANJE – Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da će će državno rukovodstvo nastaviti podržava “Jumko”, a da će će Ministarstvo odbrane ubuduće posvetiti posebnu pažnju saradnji s tom kompanijom.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Gašić je posetio je kompaniju “Jumko” u Vranju, gde je obišao proizvodne pogone, i ukazao na značaj koji “Jumko” ima za Vranje i Pčinjski okrug.

On je naglasio da svojim radom i postignutim rezultatima podstiče da jug naše države ekonomski jača.

“Zahvaljujući ‘Jumku’ koji izrađuje različite odevne predmete i opremu za pripadnike Vojske Srbije, naši vojnici imaju uniformu dizajniranu u skladu sa najvišim standardima. Komplet zaštitne balističke opreme, zaštitna i letačka oprema za pilote, taktička uniforma za pripadnike Odreda vojne policije specijalne namene ‘Kobre’ samo su deo palete proizvoda koji se za pripadnike naše vojske izrađuje u ovoj kompaniji i uveren sam da će se ovaj vid saradnje nastaviti i narednih godina na obostrano zadovoljstvo”, rekao je ministar.

Generalni direktor kompanije Branislav Trajković zahvalio je na podršci koju Ministarstvo odbrane pruža kompaniji “Jumko” i predočio dosadašnje rezultate i planove poslovanja te fabrike.

Tokom sastanka sa rukovodstvom bilo je reči i o budućoj saradnji sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije.

Kompaniju “Jumko” zajedno sa ministrom Gašićem posetili su i pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović, zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Želimir Glišović, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović.

Indeksonline/Tanjug