Teniser Srbije Hamad Međedović poražen je večeras od Italijana Flavija Kobolija u četiri seta (2:6, 3:6, 7:6(2), 3:6), u prvom kolu Rolan Garosa u Parizu.

Koboli je 53. igrač sveta, a Novopazarca rangiranog na 135. poziciji savladao je za dva časa i 59 minuta.

U prvom setu, koji je u središnici bio prekinut na nekoliko minuta zbog kiše, Koboli je držao servis, uz brejkove u trećem i petom gemu.

Italijan je u prvom i petom gemu drugog seta oduzeo servis Međedoviću, koji je uspeo delimično da uzvrati brejkom u šestom gemu i potom smanji na 3:4. Koboli je novim brejkom u devetom gemu stigao do ubedljivih 2:0.

Međedović je u devetom gemu trećeg perioda brejkovao rivala i pri vođstvu od 5:4 servirao za set, ali se Koboli odmah revanširao, pa se ušlo u taj-brejk. Međedović je taj deo igre lako rešio u svoju korist sa 7:2.

Italijanski teniser bio je mnogo sigurniji u četvrtom setu, kada je uzeo servis Međedoviću u trećem, petom i devetom, uz pretrpljen brejk u osmom gemu.

Koboli će u drugom kolu igrati s boljim iz duela između 62. sa ATP liste Danijela Evansa iz Velike Britanije i 13. na svetu Danca Holgera Runea, koji je postavljen za 13. nosioca u Parizu.

Nagradni fond za tenisere na Rolan Garosu iznosi 24.961.000 evra. Prvi nosilac i branilac titule na drugom gren slem turniru u sezoni je srpski teniser Novak Đoković.

M. Minić