Radovi na korićenju reka Raške, Trnavice i Jošanice u Novom Pazaru intezivno se odvijaju. Ovo je jedan od najvažnijih projekat aza taj grad na jugozapadu Srbije, koji ima problem sa bujičnim poplava I koji će građanima omogućiti da više ne strahuju za ličnu bezbednost I imovinu.


Korićenje reka u Novom Pazaru, najznačajniji su radovi za Novi Pazar jer bujične poplave u prethodnom periodu prave ozbiljne probleme, koji je nastali davno, te je bilo potrebno I vreme da se oni reše. Ovo je jedan od najprioritetnijih projekata za ovaj grad koji će meštanima koji ćive u blizini reka omogućiti poptuno novi život bez straha od poplava.

Angažovani radnici na korićenju reka rade punom parom, a projektom je predviđeno korićenje više od sedam kilometara vodotokova.

Situacija će se ovim projektom promeniti na bolje, jer građani pored vodotokova neće morati da brinu o ličnoj i bezbednosti imovine. Osim toga, kako je ranije istaknuto ovim radovima rešavaju se ekološki problemi. Ukupna vrednost radova, koji se finansiraju iz kredita Svetske banke je 25 miliona evra.